#sarawak Instagram Photos & Videos

sarawak - 2.8m posts

Top Posts

  • Incredible view of the Maligan Range at Bakelalan, Sarawak. This place is called the Bukit Demaring viewpoint, one of the stops as I travelled 6 ho...
  • Incredible view of the Maligan Range at Bakelalan, Sarawak. This place is called the Bukit Demaring viewpoint, one of the stops as I travelled 6 hours overland by 4x4 on logging roads from the town of Lawas to Bakelalan, which borders Kalimantan, Borneo. Sometimes, it's great to go back to the old ways, seeing natural scenic views compared to modern structures, and the remote places in Sarawak are one of the best areas to explore. While many would not even dare to explore this way, there are many who want to, but just don't know how. Trust me, it is actually easy, when you know the right people, and when you put all expectations aside, this is one journey that you will surely remember for a lifetime. This is #SarawakMoretoDiscover waiting for you. . . . . . #sarawak #maligan #borneo #travel #malaysiatrulyasia #bakelalan #lawas #malaysia . . .
  • 291 15 yesterday
  • My first and last Lan Berambeh was certainly a great sweet memory.. The time for everyone to bond.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜credit to mr.photographer @jidddds ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป...
  • My first and last Lan Berambeh was certainly a great sweet memory.. The time for everyone to bond.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜credit to mr.photographer @jidddds ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป #lanberambeh2018 #ootdmen #sarawak #sabah
  • 453 22 21 hours ago

Latest Instagram Posts

  • Kami anak #sarawak.

Tapi adakah Sarawak melihat kami? ๐Ÿ˜Š
  • Kami anak #sarawak. Tapi adakah Sarawak melihat kami? ๐Ÿ˜Š
  • 2 0 8 minutes ago
  • 5 BAHAN RAHSIA BUAT SUAMI KEMBALI HANGAT BERCINTA DENGAN ISTERINYA..WOW!! Perkongsian buat wanita yang dah hampir putus asa nak menambat hati sang ...
  • 5 BAHAN RAHSIA BUAT SUAMI KEMBALI HANGAT BERCINTA DENGAN ISTERINYA..WOW!! Perkongsian buat wanita yang dah hampir putus asa nak menambat hati sang suami.. perkongsian buat isteri yang semakin murung dengan masalah rumahtangga yang dah tiada lagi sentuhan kasih dan sayang.. perkongsian buat wanita yang ingin belaian kasih dan sayang suami.. Setiap wanita boleh melaluinya, Jika anda seorang yang pernah melahirkan anak tetapi tidak mengambil sebarang jamu/herba untuk menghangatkan faraj dan rahim.. tidak selalu pergi berurut dan bertangas, itu yang buat wanita mengalami keputihan yang berbau, faraj yang longgar, becak dan takde lagi sensitiviti di area faraj dan miss b wanita.. lagi parah tiada lagi rasai kasih sayang yang sebenar seperti awal perkahwinan dulu.. Yang ada adalah sebab โ€˜tanggungjwabโ€™ bukan sebab tanggungjwab dan kasih sayang yg luhur dari hati ๐Ÿ˜ฅ Info nie ramai wanita yang ingin mencari โ€˜ubatโ€™nya, Buntu dan keyakinan diri berkurang.. Dan ramai yang malu ingin bertanya.. takpa kami team iChantique ada untuk membantu anda semua.. 100 ribu testimoni jus iChantique dapat kembalikan kehangatan bercinta suami dan isteri.. bila hati bahagia,wajah pun semakin berseri2..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Ini rahsiaanyaa ๐Ÿ˜˜ kembali bercinta dengan suami anda.. #HalalJuiceModenMalaysia #keretauntukabah #ToyotaCHR #Fattahaminz #TotoyaFattah #ctdk #neelofa #noradanish #missfazura #haniszalikha #bazaarpaknil #kualakububharu #batangkali #tanjungmalim #bukitberuntung #rawang #Sabah #Sarawak #singapura #brunei
  • 3 2 8 minutes ago
  • Selamat pagi.!
  • Selamat pagi.!
  • 4 2 11 minutes ago
  • Morning sayang!

Ada sik peminat Lipmatte kat sitok ๐Ÿ˜ tapi sikmok kulit BIBIR KERING , RASA KDK MAKEI BEKILO LIPMATTE DI BIBIR ๐Ÿ™„ kamek ada berita...
  • Morning sayang! Ada sik peminat Lipmatte kat sitok ๐Ÿ˜ tapi sikmok kulit BIBIR KERING , RASA KDK MAKEI BEKILO LIPMATTE DI BIBIR ๐Ÿ™„ kamek ada berita bagus pakei ktk semua!!! Lipcreammatte ZILLAโ€™ tok nang bagus ny sik BULAK Ringan ๐Ÿ˜ Wangi ๐ŸŒธ Yang penting HALAL โœจ Ada SIRIM uollss Bukan takat ngacak tapi merawat kulit bibir juak ๐Ÿ’‹ Rami yang dah puas ati pakei ny ๐Ÿฆ‹ apa-apa boleh pm okay โค๏ธ #kuching #sarawak #miri #lipmatte #lipmattemurahmalaysia #qzillas
  • 1 1 13 minutes ago
  • ๐Ÿ’› SLOWLY BUT SURELY ๐Ÿ’›
.
As we know parut memang susahhhh nak pudar, lebih-lebih lagi kalau parut lama. Rasa macam nak give up pun ada sometimes n...
  • ๐Ÿ’› SLOWLY BUT SURELY ๐Ÿ’› . As we know parut memang susahhhh nak pudar, lebih-lebih lagi kalau parut lama. Rasa macam nak give up pun ada sometimes nak handle scar problem ni kan? Like this sisthur over here๐Ÿ‘†๐Ÿป punya lama scar jerawat tak hilang.. sampai tujuh tahun, faham sangat perasaan dia.. mesti hilang self confidence ๐Ÿ˜ซ . Nasib baik sangat lah dia usaha cari scrub district untuk bantu masalah dia! Praise the Lord, now scar dia makin berkurang dah!! . And yassss..this is our aim in SD team.. untuk membantu korang rasa lebih confident & happy with yourselves ๐Ÿ’–๐Ÿ’–๐Ÿ’– . Nak tau apa lagi kelebihan scrub district selain pudarkan scar? Letโ€™s keep reading ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป . Kelebihan Scrub District Whitening Facial Scrub ๐Ÿ’“ memudarkan parut ๐Ÿ’“ meremajakan kulit muka ๐Ÿ’“ mengeluarkan kotoran tersumbat di ruang pori muka ๐Ÿ’“ mengecilkan pori dan memudarkan kulit berlubang ๐Ÿ’“ kulit kurang berminyak/kering ๐Ÿ’“ kulit gebu dan lembut ๐Ÿ’“ menghapuskan blackheads dan whiteheads ๐Ÿ’“ kulit jadi glowing dan senang nak makeup ๐Ÿ’“ tiada lg kulit kusam atau tidak sekata ๐Ÿ’“ meredakan radang kulit sensitive ๐Ÿ’“ menanggalkan daki degil dari celahan badan ๐Ÿ’“ pudarkan pigmentation dan menghalang penghasilan jeragat ๐Ÿ’“ merawat penyakit kulit seperti eczema, kudis buta, allergic dan ruam gatal ๐Ÿ’“ detoxkan kulit dari penggunaaan bahan kosmetik yg mengandungi merkuri . . ๐Ÿ’– SD in Jar RM65(SM) & RM68 (SS) (exclude postage)๐Ÿ’– . Berminat nak purchase? ๐Ÿ“ž Order: WA to +6011-26817970 / Click link in bio ๐Ÿš˜ COD: Bintulu & Sibu ๐Ÿš— Self Collect: Kidurong & Sibu Jaya ๐Ÿ“ฆ Postage: Whole Malaysia every weekdays โœ… FAST Service! . #scrub #scrubmalaysia #scrubviral #facescrub #facescrubmalaysia #sugarscrub #sugarscrubmalaysia #scrubdistrict #organicscrub #scrubsarawak #scrubdistrictangels #scrubbintulu #scrubsibu #scrubdistrictfeedbacks #teambarbiefaa #byjoliebarbie #sarawak #sibu #bintulu #kuching #borneo #kotakinabalu #sibujaya #parkcitybintulu #kidurong #girlboss #girlsempowergirls #girlempowerment #instafamoussarawak #sarawakonlineshop
  • 3 0 15 minutes ago
  • 5 BAHAN RAHSIA BUAT SUAMI KEMBALI HANGAT BERCINTA DENGAN ISTERINYA..WOW!! Perkongsian buat wanita yang dah hampir putus asa nak menambat hati sang ...
  • 5 BAHAN RAHSIA BUAT SUAMI KEMBALI HANGAT BERCINTA DENGAN ISTERINYA..WOW!! Perkongsian buat wanita yang dah hampir putus asa nak menambat hati sang suami.. perkongsian buat isteri yang semakin murung dengan masalah rumahtangga yang dah tiada lagi sentuhan kasih dan sayang.. perkongsian buat wanita yang ingin belaian kasih dan sayang suami.. Setiap wanita boleh melaluinya, Jika anda seorang yang pernah melahirkan anak tetapi tidak mengambil sebarang jamu/herba untuk menghangatkan faraj dan rahim.. tidak selalu pergi berurut dan bertangas, itu yang buat wanita mengalami keputihan yang berbau, faraj yang longgar, becak dan takde lagi sensitiviti di area faraj dan miss b wanita.. lagi parah tiada lagi rasai kasih sayang yang sebenar seperti awal perkahwinan dulu.. Yang ada adalah sebab โ€˜tanggungjwabโ€™ bukan sebab tanggungjwab dan kasih sayang yg luhur dari hati ๐Ÿ˜ฅ Info nie ramai wanita yang ingin mencari โ€˜ubatโ€™nya, Buntu dan keyakinan diri berkurang.. Dan ramai yang malu ingin bertanya.. takpa kami team iChantique ada untuk membantu anda semua.. 100 ribu testimoni jus iChantique dapat kembalikan kehangatan bercinta suami dan isteri.. bila hati bahagia,wajah pun semakin berseri2..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Ini rahsiaanyaa ๐Ÿ˜˜ kembali bercinta dengan suami anda.. #HalalJuiceModenMalaysia #keretauntukabah #ToyotaCHR #Fattahaminz #TotoyaFattah #ctdk #neelofa #noradanish #missfazura #haniszalikha #bazaarpaknil #kualakububharu #batangkali #tanjungmalim #bukitberuntung #rawang #Sabah #Sarawak #singapura #brunei
  • 2 0 21 minutes ago
  • GERAKAN YANG MENGHANCURKAN PERADABAN MANUSIA

Isu LGBT sentiasa menggamit perhatian orang ramai. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang mene...
  • GERAKAN YANG MENGHANCURKAN PERADABAN MANUSIA Isu LGBT sentiasa menggamit perhatian orang ramai. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang menentang. Setiap mereka mempunyai pandangan dan hujah masing-masing mengenai isu yang semakin hangat dibicarakan sejak kebelakangan ini. Umum tidak mengetahui siapakah sebenarnya golongan LGBT dan cerita-cerita di sebalik tabir yang menyelubungi kehidupan para pengamal seks songsang dan di luar tabie serta fitrah manusia ini. Buku ini menjawab segala persoalan yang berkaitan dengan LGBT dengan pengkisahan yang berlandaskan kepada fakta sejarah, pengalaman benar dan pemaparan yang berlandaskan kepada realiti yang berlaku dalam pelbagai masyarakat. LGBT tidak sekadar isu sosial yang melibatkan golongan lesbian, gay, biseksual dan transeksual tetapi ia juga mempunyai hubungan yang cukup rapat dengan gerakan dan konspirasi untuk menghancurkan peradaban manusia. . . Tajuk: Konspirasi Gerakan Songsang LGBT ISBN: 9789675391866 Pengarang: Ann Wan Seng, Haslina Hassan Penerbit: Hijjaz Records Publishing Sdn. Bhd. Muka surat: 244ms (Berwarna) Harga: (SM) RM37.90 (S/S) RM39.90 . . KINI DI PASARAN!! ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ . . . . #hijjazrecordspublishing #booklineservices #hijjazrecordspublishingonline #buku #bestseller #bisnesonline #bukubukuislamik #bukubaru #bukubarumurah #membaca #ilmu #terbaik #best #pendidikan #malaysia #selangor #kualalumpur #kedah #perlis #pulaupinang #perak #kelantan #terengganu #pahang #melaka #negerisembilan #johor #sabah #sarawak
  • 6 0 26 minutes ago
  • Singapore Tourism Board (STB) launches the Visit Sarawak Campaign Logo with new tagline of More to Discover, ahead of its official launch scheduled...
  • Singapore Tourism Board (STB) launches the Visit Sarawak Campaign Logo with new tagline of More to Discover, ahead of its official launch scheduled for this December. The event was held in J.W. Marriot Hotel Kuala Lumpur a few days ago. Sarawak is the largest state in Sarawak ad it is home to 27 ethnic groups, speaking 45 languages and dialects and each with their own stories, colourful cultures, traditions, and beliefs that makes Sarawak a cultural extravaganza just waiting to be explored! We have been a few places in Sarawak such as Kuching, Miri, Lawak, Ba kelalan and Long Semadoh and we met fantastic people there. The culture and thinking of the Sarawakians are different as they are friendlier and happier. You can see multi races and multi ethnics chit chatting in the coffee shop. This is a common sight in Sarawak. Writing this makes feel like revisit Sarawak again for a food trail. We love Sarawakian food and there is a growing trend of finding Sarawak food in Kuala Lumpur. There more stalls selling Kolo Mee in recent years and also interest in finding authentic Sarawak food in Klang Valley. Time to visit Sarawak again as there are more to discover! . . . . . #sarawak #STB #sarawaktourismboard #sarawaktourism #tourism #tourismevent #sarawakmoretodiscover #moretodiscover #travelblog #travelblogger #influencers #travelinfluencer #malaysia #malaysiablogger #malaysiatravelblog #travelblogmalaysia #traveler #wanderer
  • 19 2 27 minutes ago